29/12-07

 

♥ Byxa The Brand

♥ Kritsträcksrandig väst H&M

♥ Mössa årets julklapp direkt från Brazil!

♥ Tofflor Cocomma

trendspan inför våren-08

Jag har spanat lite på trenderna inför vårmodet-08.

Man kan säga att det är uppdelat i fyra huvuddelar.
1.  "eko warriors"
2.  Natural structures
2. Dolce vita
3. Eco code

Då jag är på lite julledighet i Frankrike, så kommer jag uppdatera så snart jag bara kan, Det är alltid lite roligt att veta vad som händer i barnmodevärlden så här lite före alla andra, eller?

Kram så länge!

julledigheten närmar sig...

mr t, hans pappa och jag drar till La France över jul och återkommer strax innan nyår. Detta kommer bland annat innebära en hel del ledighet, skidor,champagne men också betydligt mer sporadiskt bloggande.

Ännu osäkert om internetuppkopplingen kommer vara självklar på plats.
Tills vidare önskar jag er en fantastiskt härlig jul.

KRAM


fredag 21/12-07

   

♥ Tröja Molo

♥ Byxa KidsCase

♥ Strumpor Katvig

♥ Träningsoveralljacka KidsCase  (ej på bild)

Oh Holly!

 Tröja Holly's baby


 Kalsingar till pappa Holly's baby

Det är allmänt känt att jag älskar danska Holly's Baby.Det är bara så fint i sin enkelhet. Stodfavoriten just nu som jag kan tipsa om är deras finfina svarta klöverprint. Svart på svart helt enkelt. Och kom nu inte och säg att jag inte kan ha Holly's på mr t , för det är han ju så fin i!

Sen går det även att få matchade kalsingar i samma svarta, det vet jag för det har mr t's pappa så det så!

torsdag 20/12-07

 

♥ Overall Verre de Terre

♥ Vinterkängor Kamik

♥ Mössa Luca e Alessandro

♥ Fuskpolo Luca e Alessandro

♥ Ryggsäck Fjällräven Kånken

♥ Vantar Lindex

under en filt

 

Känner för att krypa ner under en filt och vägra julhysterin. Tyvärr lite svårt när man jobbar i butik. Dagens jultips får bli en storfavorit så här i vintertid. Den klassiska Klippanfilten tröttnar man aldrig på.

Finns för både oss vuxna och våra små. Till mr t vill jag ha en klassisk ullfilt i ljusgrått. Till mig själv satsar jag på brunt, passar bäst i soffan.

onsdag 19/12-07

 

♥ Tröja Afro Ej sicke Lej

♥ Byxa Imps & Elfs

♥ Kalasbyxor Katvig

♥ Pullover Norlie

(r)eko

 Ekologisk choklad i snygg ask,mmm...



 Ekologisk Tryffel i ännu snyggare ask, mmm...




I jul vill jag ha nåt ekologiskt under granen,that's for sure!

tisdag 18/12-07



♥ Body Holly's

♥ Byxa minirodini

♥ Kofta minirodini

♥ Strumpor H&M

måndag 17/12-07



♥ Tröja Katvig

♥ Leggings Katvig

♥ Kofta minirodini

♥ Strumpor Zara

Danska skor - inte helt fel!

  
Skickade precis i väg mr t till dagis och som vanligt är det förståss ett väldigt jobb att få på alla kläder, skor,overall osv...

mr t ser lite ut som en boll när han drar i väg i sin overall,men vad gör dethan e ju så söt! Men det var inte det jag skulle prata om i dag. Nej,skor står på schemat, vinterskor.

I Sverige kan jag tycka att vi e lite dåliga att lägga pengar och investera i barnskor. På vuxensidan ökar just skoförsäljningen hela tiden.Vi köper fler och lyxigare par än innan.Men på barnsidan ser man inte detta på samma sätt. Självklart förstår jag att varje sko inte kan vara den mest exklusiva, men dåoch då tycker jag faktiskt att man ska ta och investera i fina, fantastiska , praktska och högkvalitativa skor. För barnens fötter om inte annat!

Vad som hör till är kanske att det inte är det lättaste att hitta helt fantastiska barnskor i Sverige. Det går ju knappast att jämföra med varken Frankrike eller talien. Men man ehöver inte alltid titta så långt. I Danmark har det nämligen börjat hända grejer och ett av mina faoritmärken just nu förutom spanska Camper Kids är faktiskt danska Cocomma.

  

fredag 14/12- 07 morfars födelsedag

 

♥ Brun ribbad tröja Norlie

♥ Ull/bomullsbyxa Norlie

♥ Hundtandsstrumpor Zara

Kramas för de ensamma

image95

Inte en helt dum klapp under årets gran.
Gå in och kramas lite vettja!

http://www.kram.redcross.se.space2u.com/

Golddigger



Typsikt! Dessa små guldnapparna är för små för mr t. Detta blir definitivt den självklara presenten till nästa "nyföding" i bekantskapskretsen. Nappen som finns i guld och silver kommer i en liten matchande smyckeask som gör den till den perfekta presenten.
Napparna hittar ni bland annat på:
www.elodiedetails.se

Appropå presenter så e det ju himla mycket snack om klappar hit och dit. Mina små julklappstips har varit uppskattade så det fortsätter jag med.

Flere klappar inom kort alltså.

Svea comes home



Verkar som Svea barnkläder hänger på homepartytrenden och kör nu "Svea Home Edition". Det förvånar mig faktisk lite, men de har väl helt enkelt fattat var pengarna finns.

Personligen tillhör jag skaran som aldrig varit på homeparty än mindre handlat på ett. Jag hittar helt enkelt inte tiden för sånt, medan andra tycker det är just tid man sparar...

Nej, jag ställer mig lite skeptisk till alla dessa företag som poppat upp när det gäller barnkläder via hemförsäljning. Vad hände med charmen att ta ett varv förbi favvobutiken i stan?!

Charlotte Perrelli pryder förövrigt nya mama med sina två små pojkar. Varför bliur jag alltid en aningens aningens irretterad på perfekta mammor utan svettpärlor i pannan. Ja för det är det nya mina vänner... Vinteroverall-vintersko-vantprojektet som drabbat mig och då får man liksom hög puls och svett på köpet!


Lucia 13/12-07



♥ Tomtedräkt H&M

♥ Röda kalasbyxor katvig

♥ Röda mockasiner Nowali

vaktmästarstilen



Ett nyckelband yill mamma eller kanske ett nyckelband till pappa.
Denna lilla accessoar står högt på min julklappslista i år. Skit i att häga mobilen om nacken,nej nyklar är vad jag behöver kunna hålla reda på!

play some with playsam

 

Denna lilla bil som kommit att bli en klassiker tröttnar jag aldrig på. mr t har självklart en vit men den är även fin i andra färger som svart, grön eller varför inte julrött?

Dagens minstingklapp är alltså denna vackra lilla bil som brukar vara lika uppskattad av föräldrarna som av barnen själva.

Jag tröttnar aldrig på ränder!

 

Ok, jag ÄLSKAR ränder. Jag märker hur jag hela tiden dras till oika sorters ränder.
Senaste randen hittade jag häromdagen hos franska WOWO.
Me like dessa ränder, dessa färger och modellen hade varit superfin på mr t.

Jag får ta och pallra mig dit nästa gång jag är i Paris tror jag, men tills dess kan jag rekomendera deras webbshop om man så vill:
http://www.wowo.fr


onsdag 12/12-07

 

♥ Snickarbyxa Cheap Monday

♥ Stickad tröja Luca e Alessandro

♥ Scarf The Brand

♥ Skor Supefit


molo goes Ellos, eller?

Känner ni igen stilen föresten? Ellos gör en Lindex, dvs inspireras ohälsosamt mycket av Molo. Den här randen och knäppningen har vi väl sett innan?


påpälsat under granen i år





Jag gjorde som en god vän sa till mig och sökte mig till Ellos. Kan det verkligen vara något? Det fanns inte mycket som föll mr t i smaken ska ni veta, men inte helt oväntat hittade han till skorna.

Jag måste säga att jag blev ordentligt förvånad att hitta så fina tofflor på Ellos, och ännu mera förvånad när jag upptäckte att de små rackarna var riktiga Hush Puppies. Respekt Ellos,respekt!

Dessa fantastiska små påpälsade tofflorna är väl en utomordentligt fin julklapp tycker jag.

snuvigt värre!

Vi fortsätter att vara sjuka på det här bygget. mr t är hemma från dagis och verkar tyvärr inte ha några planer på att bli frisk. Stackars liten.
Dagens outfit är inte så inspirerande, men jag kan avslöja att han har en bodysuit från katvig under sin läckra väldigt franska regndräkt. Förövrigt ett genialiskt plagg, som inte verkar finnas på svenska marknaden. Inte vad jag har sett i alla fall!

Nu på morgonen har jag varit på min franska och överaskade min klass (hihi jag går i en liten riktig klass) med lussebullar och pepparkakor. Det blev riktigt mysigt och till och med lite spontanfranska i gänget!

I dag blir det mest hemmahäng med mycket C-vitaminer och välling. Jag vill ju att mr t ska må bättre, han får ju inte missa luciafirandet, hans allra första riktiga sådana!

tisdag 11/12-07



♥ Regndräkt väldigt fransk

♥ Vinterstövlar Kamik

uppladdningsbart sällskap i natten



image80 


mr t tillhör de barn som inte är rädd för mörkret, inte än i alla fall! Så vad ska man då med nattlampa till? När jag ser söta lampor som dessa vill jag ha en hel drös, nattlampor alltså, inte mörkrädda barn. 

Dagens julklappstips för våra små är alltså denna oemotståndligt söta lilla lampa.

250:-
http://www.spacebabies.se


jul jul strålande jul

image79



För er som inte har en sambo som tillverkar sina egna doftljus (!) så finns det en hel del härliga dofter där ute i butikerna som bara väntar på att bli inslagna och lagda under granen.

Detta doftljuset är från Be. Be:s doftsignatur är en mix av italiensk mandarin, rosa peony, dallilja, ros och en liten hint av vit mysk. Visst låter det härligt?

Det medföljer även tändstickor har jag hört och ett litet lock, som kan användas som underlägg när ljuset är tänt. Fiffigt va?

350:-
Mrs H

Terrie Eriksson - Vad vill du?


Alltså ja jag gillar att få hem både mama och Family Living i brevlådan. Vad betyder det? Är jag ytlig, dålig mamma eller bara allmänt ointelligent? Eller är jag en av många mammor som då och då gillar att bläddra mig bort en stund från vardagens bestyr?

Jag blir inte förvånad när jag träffar folk som inte alls tycker detta är bra tidningar eller kompisar som inte alls fattar charmen med att läsa om snygga Eva Röse och hennes son Floyd. jag kan förstå detta,och det respekterar jag.

Därför har jag lite svårt att förstå krönika efter krönika om, ja om vad ? Vad är det som stör dig med oss som gillar både mama, Family Living och vet du vad Petit!


http://www.aftonbladet.se/foraldrar/terrieriksson/article1419843.ab


måndag 10/12-07

 

♥ Bodysuit Molo

♥ Pullover Katvig

♥ Tofflor Cocomma



söndag 9/12-07

image74

♥ Tröja Bakker

♥ Leggings Katvig

♥ Tofflor Cocomma

Tillstånd: Hemma och väldigt snuvig, ganska febrig och relatvit "knäig"

poliströjans vara eller ickevara

Marie vann och idol är över för detta året. Det vara en bra final tycker jag med två otroligt vackra starka tjejer.Dock är jag lite besviken på Maries klädval,men men rösten höll ju ända fram till en vinst!

mr t blev kvar hos mormor och morfar i kväll, så det blir helt enkelt ingen dagens outfit i dag.

Senast i dag såg jag en sådan här poliströja, och då ärmin fråga. Kan man säga rakt ut utan att bli utröstad totalt att det inte är helt sött med dessa tröjor. Min systerson 5 år skulle antagligen inte hålla med mig och inte hellr mr t om några år. Förlåååååt! men jag kan inte gilla detta!


Sjukt och hängigt för mr t och hans mamma



Förlåt, men feber och sjukt barn kom i vägen för dagens outfit. Ska försöka mig på en "hemmahäng" bild senare i kväll kanske.

Ni får hålla tillgodo med dessa snygga killarna istället.
Fantastiska kläder från danska Norlie.
Man vill ha allt!
www.norlie.dk

städa med stil



En sådan här i pärlemovit har faktiskt jag,men om jag inte hade haft en så hade den stått högt på julklappslistan.Med hund och mr t har vi alltid en spännande kompott av dagens rester på köksgolvet och då, då e det skönt att kunna dammsuga med stil!

Välj och vraka bland nya fantastiska färger
Electrolux

mockasiner med stort M

Dessa fantastiska små skor är det finaste jag sett på länge. Påminner lite om ett par jag såg till mig själv förra våren från... Ja nu kommer jag inte håg namnet,det kommer tillbaka.

Titta och njut.
 

mer stickat åt folket!



Mer stickat i stugan. Alltså den här färgen gillar jag skarpt. Den förra mössan med små knappar i den här färgen hade ju varit det optimala,men som sagt man kan inte få allt. Eller också kan man det... jag såg fantastiskt fint ekogarn i morse i en butik i stan. Det i kombination med en väldigt stickkunnig "belle mère" i Paris skulle ju kunna resultera i exakt det jag vill ha...

Stickfortsättning följer...


Stickade pärlor



image65

Jag har svårt att släppa detta med stickade kläder och accessoarer. Hittade ett jättefint set i går med mössa och vantar, som mt t skulle vara så fin i. Inte i ull,men fint bomullsstickat. Jag hade personligen kanske föredragit en annan färg, lite mer "genuin" så som grått eller brunt. Men man kan inte få allt!
Finns även i hallonrött för den som önskar.

Och priset? Mycket trevligt
189:- La Redoute


torsdag 6/12-07



♥ Bodysuit Molo

♥ Hemmatofflor Cocomma

Katt eller Hundmänniska?

 

Bara att välja!
Själv röstar jag på hund. mr t använder dock ganska begränsat med body numera så där kan man ju säga att jag faktisk sparat 389 kronor som denna lilla skapelse från egg & avocado kostar.

vof vof

Tjejig unisex - vad fan e det?

Tjuvlyssnat på Polarn & Pyret appropå deras nya "unisex" avdelning.

Men har ni inget  unisex, fast ändå inte så tjejigt?

Vad är det jag har missat?
TRÖGT!

onsdag 5/12-07

 

♥ Byxa Shampoodle

♥  Body Calesta Paris

♥  Strumpor Katvig

♥  Spade ettårspresent

Betty la fea

Kom precis hem från dagis med mr t. Vad är det med att mr t alltid tycks ha förändrats under dagen. Från att ha lämnat en relativt välklädd ung herre i morse hämtar jag nu en betydligt mindre modemedveten sådan. Jag tycker jättemycket om mr t's fröknar,men jag ska inte anklaga dem för att hitta de vackraste kobinationerna. Visst gillar jag mixmatchade barn, men det finns gränser.hihi

Nu ska vi ta och duscha av oss dagens händelser och sen blir det myspys i pyjamas och mockisar framför Ugly Betty. I alla fall för mamma. Jag förstår inte en mr t tycks inte alls se charmen i "Betty la fea"


Kuddkrig i sängen

Min säng ser inte alls ut som sängarna i vare sig filmerna eller inredningsprogrammen.

Vad jag syftar på då är förståss kuddarna! Alla dessa kuddar, nonchalant utslängda i perfekt ordning gör mig lite nervös. Missförstå mig nu inte. Jag älskar kuddar, gärna en salig blandning av kuddar i ull, kuddar i färg (nja kanske inte så mycket) kuddar i råsiden, i filt... Ja ja ni fattar. Men nu undrar jag hur man har tid att 1. arrangera kuddjävlarna och 2. vad gör man med dem på natten? Slänger man dem på golvet för att se vilken av dem som samlar mest damm (jag skulle gissa de i ull) eller har man helt enkelt en särskild kuddhylla? Nej,  jag blir trött bara jag tänker på det.

Just nu finns det i alla fall massa fina kuddar där ute i butikerna,bara önskar jag visste vad jag skulle göra av dem.
På Ikea kan jag tipsa om en jättefin grå ullkudde med broderier på.Mmmm
Sen tycker jag inte att denna lilla virkade skapelse är helt fel.Vem känner sig manad att virka i hop en sådan till mig,anyone?

image56


måndag 4/12-07

 

♥ Skor Superfit

♥ Strumpa Katvig

♥ Byxor KidsCase

♥ Tröja KidsCase

♥ Mössa Katvig

♥  Halsduk Nörgaard på Ströget (typ)

toksygga tonfiskar


image53

OK jag är både te och kaffedrickare.Och för det krävs fina muggar. Jag fullkomligt älskar att dricka mitt kvällste ur vackra muggar.
Jag har kollat runt länge efter fina koppar som dessutom är vita inuti (detta är ytterst viktigt). Jag tror jag har hittat rätt.

Dagens julklappstips till mamma & pappa är alltså dessa vackra muggar från tonfisk design.

Att ta komplimanger kan vara lite trixigt

Jag ska lära mig att ta komplimanger, jag ska lära mig att ta komplimanger,ok jag måste lära mig att ta komplimanger.
Fick i dag höra på omvägar att det verkar som att mitt senaste "homestyling projekt" var riktigt uppskattat och uppenbarligen ett jobb gjort av en inredningsarkitekt. Oh la la säger jag då. Kanske borde lägga barnkläderna på hyllan ett tag... och ge mig in i inredningens värld?

doftljus

mr t's superhändiga pappa tillverkade ett eget doftljus i dag på morgonen innan han drog till jobbet. I know, det låter lite småskumt men jag är imponerad ska ni veta.

Han köpte självklart en del av grejerna till det på Panduro.Panduro är verkligen en affär som jag har blandade känslor för. Alltså jag kan tycka att det är få ställen där man kan hitta så mycket onödiga och småfula saker. Samtidigt som när jag går dit kommer jag alltid ut med ett gäng grejer av just det slaget.

Senaste projektet är alltså doftljus.Spännande vi får se i kväll om det blir bra.


jag är ett litet ylle..

Jag är ett litet ylle, boom chika, boom chika, boom boom boom, med världens minsta nylle, boom chika, boom chika, boom boom boom. Jag leker i min yllegrop och ylar glada yllerop: Ylle, ylle, ylle på er yllihop. Jag är så yllans liten, boom chika, boom...

image48

Allmänt känt att jag fullkomligt älskar ull i alla dess former. Det är inte bara grymt snyggt utan har också fantastiska egenskaper så här i vinterrusket.

Jag älskar ull för att:
- det är snyggt som attan!
- det är ett naturmaterial
- det håller värmen
- det andas
- det håller värmen även när det blir blött
- mm mm mm

Jag tror ni fattar.mr t tillhör ett av de barnen som aldrig kommer höra att ull sticks! Vet ni varför, för ull sticks inte,i alla fall inte den ullen jag sätter på mr t, för det vore ju inte så snällt. Så snälla alla ni som fnyser åt barkläderna i ull, gör inte det!

Mer ull till barnen!

måndag 3/12-07



♥ Kalasbyxor Katvig

♥ Jeans Nudie

♥ Kofta minirodini

♥ Tröja Katvig

♥ Skjorta Tea Collection



Det finns klappar, sen finns det KLAPPAR

image46

I say no more Mr Daddy !

Jag blir så trött på...

 föräldrar som ALLTID köper för stora kläder till sina barn. Why? Please tell me why!


1:a ljuset är nu tänt

image45

Jag tror det kommer med åldern. Det blir bara mysigare och mysigare med dessa ljus. Eller så är det så att det är alldeles extra trevligt när man har sin egan lille familj runt frukostbordet.

Bra start på dagen i dag, trots att det nu är jobb som gäller. Först promenad med vovve och mr t ner till Ica för att köpa lussissar och annat som hör första advent till. Sen lugn frukost med klassisk musik och onödiga tidningsbilagor.

Men nu e det jobb som gäller. Jag vet att det saknas dagens outfit i dag också... det kommer jag lovar.
mr t pappa köpte förövrigt historiens coolaste byxor till mr t i går. Granit har ju slagit upp dörrarna för en renodlad klädbutik där man kan hitta oemotståndliga thaibyxor för små männiksor. Me like!

Advent advent

RSS 2.0