för alla er som börjat tröttna på Hunter

image43

Dagens julklappstips för regniga Göteborgsvintrar. Är de inte helt fantastiskt fina? Dock har jag fått lite insiderinfo från en mycket god vän att hennes de samma läcker! Inte en helt bra egenskap för ett par regnstövlar..
Marc by mark Jacobs


image44
För barn ser min julfavorit ut så här!
Aigle

mocklis mockisar




Oj oj i dag blev ingen aktiv bloggdag. Jag får väl skylla på dessa idoler som jag faktiskt kikat på i kväll. Det var några veckor sedan jag såg det sist men inte mycket har hänt tycker jag.

Till viktigare saker. Min son, mr t är officiellt väldigt stor ska ni veta. Han har nu vuxit ur sina fantastiska dagistofflor i brunt skinn, och det värsta av allt är att de görs inte i större storlekar. Jag har fått ersätta dessa med vanliga mockisar vilket inte känns fullt så mr t.

Eller vanliga kanske jag inte ska säga. Fina svarta lite gammeldags från hederliga Nowali. Faktiskt riktigt fina.

fredag 30/11-07



 


♥ Body Holly's Baby

♥ Byxa The Brand

♥ Kofta minirodini

♥ Strumpor H&M

Julklappstankar

Vad önskar ni er i Julklapp i år då? Är det årets totalt osexiga "årets julklapp GPS" som står högst på listan eller är det nåt helt annat?

För alla er som inte riktigt vet vad ni ska klottra ner på den där listan så kommer jag under den närmsta månaden bombadera er med härliga julklappstips för mammor, pappor, barn,och tja helt vanliga människor också!

Först ut är enkelt. Vad skulle livet vara utan Te?
Varför inte ge bort en vacker burk te från storfavoriten KUSMI TEA?

Vet ni förresten att jag hittade en hel KUSMIBUTIK i Paris senast jag var där? Åh fantastiskt!

image38

småkompisar

image37


This is so me, this is so vego!
I LOVE!

Mitt första julklappstips, så det så!
http://www.lamaisondelola.com

sticktider

Varje dag går jag förbi en helt fantastisk garnaffär, och varje gång blir jag helt fantastiskt sugen på att gå in och bara shoppa loss. Sen kommer jag i håg alla ledsna halvfärdiga kreationer som bara ligger och skräpar i olika små listiga påsar och väskor där hemma.

Alltså jag gillar att sticka , bara det att jag inte är tillräckligt duktig för att kunna hänga med i samma takt som jag får alla mina idéer. Det exemplariska var förra året när mr t var en liten plutt. jag köpte garn , ritade mönster och skickade till frankrike där svärmor ( eller tja kanske någon gång..) stickade en fantastisk kofta med läderknappar, inköpta på KnappKarlsson här i Götet. Fiffigt va?

För er som inte har den servicen så finns det massa fina stickade koftor, mössor mm ute i butikerna.

Dessa små sockersöta tossor och mössa finns på la redoute för tillfället. kankse något attt lägga i  årets julstrumpa?




torsdag 29/11-07



♥ Tröja Katvig

♥ Kofta Minirodini

♥ Jeans Imps&elfs

♥ Strumpor Katvig

Förkläden

Exempel på fina förkläden som även finns till oss vuxna. Jag föredrar dock att inte matcha mr t  så här i julstöket. Snor istället till mig sambons Lexingtonförkläde.


  Klippans Yllefabrik
  Klippans Yllefabrik
 Ikea, jag har dock köpt det i pepparkaksbrunt till mr t



Hembakt eller ej - det är frågan!

Ok är det någon mer än jag som får en närmast hysterisk lust att baka loss så här i juletid. Före det är väl det vi befinner oss i just nu?

På söndag är det först advent och då skulle jag gärna servera hembakta lussekatter, men hur ska det gå till? Just nu vet jag inte hur tiden ska räcka till med tanke på att både jag och sambon jobbar sju dagar i veckan numera..

I vilket fall som helst så har jag självklart laddat med ett urfint förkläde till mr t för att han på ett sådant trovärdigt sett som möjligt ska kunna delta i julstöket, hi hi

Knäpp som jag är har jag kikat runt på olika förkläden men fastnade till slut för ett jättefint pepparkaksbrunt från ikea. Han e så söt i sin utstyrsel. Foto lovas vid senare baktillfälle.

jul e la kul!

onsdag 28/11-07

 

♥ Tröja HM Eko

♥ Byxa HM Eko

♥ Kofta Norlie

♥ Gubbtofflor Bundgaard


mini-numpharna är här!

Sorry men i dag blir ni utan "dagsen outfit". Vi skyller på morbror som rövat bort vår digitalkamera. I morgon lovas dock nya bilder av mr t.

Ok mycket av barnkläderna just nu kan mr t ha men det finns också de plagg som vore betydligt tjusigare på en liten dam i si så där två års åldern..

Danska Numph har snabbt hunnit bli en favorit bland många mammor,men ni har väl inte missat deras grymma barnkollektion.Temat är ganska enkelt. Vi tar favoriterna från vuxen och så krymper vi ner dem till små minisar. Dvs Numph och mini, vad blir det? Just det! mini-numph!



Denna vackra skapelse i silk är nog min favorit runt julgranen i år!
www.mininumph.dk

Bananer i Pyjamas..

När man är hemma en hel dag med en liten sjuk mr t inser man ganska snabbt att en hederlig skön pyjamas hade suttit fint. Bodysuit som alltid varit ett av mina favoritplagg känns plötsligt väldigt bebis,men framför allt lite småjobbigt med alla knappar.mr t har kommit till en ålder då ligga still inte hör till favoritsysselsättningen.

Min favoritpyjamas just nu kommer från Franka. Den är så himla fin med sitt traditionella pyjamastyg och med breda bomullsmuddar som tja gör det hele helt oemotståndligt faktiskt!

Så om någon där ute skulle vara osäker på julklapp till mr t, tänk pyjamas tänk Franka.



http://www.franka-sthlm.com


måndag 26/11-07



♥ Tröja Bakker (made with love)

♥ Leggings Katvig

♥ Strumpor Katvig

♥ Tofflor Cocomma

Dator i ena handen, bebis i andra!

Jag brukar ta det rätt lugnt med att springa i väg till läkaren, men då febern hållt i sig ordentligt sedan i lördags så beslutade vi oss för att besöka vårdcentralen i dag.

Det hela gick helt smärtfritt. Ingen lång väntan, en viss mr t som charmade alla i väntrummet och det allra viktigaste ingen feber att oroa sig för. Så nu är vi hemma igen och har en hel dag tillsammans framför oss.

mr t är dock inte på toppenhumör vilket man kan förstå, som för min del kommer innebära en hel del bärande och kånkande på litet barn, snarare än jobb framför datorn. Eller så satsar jag på en spännande kombination.. Något jag blev rätt haj på under mina första månader med mr t. Det var på den tiden jag fortfarande trodde på myten "dator i ena handen bebis i andra"

Nu vet jag bättre!
KRAM


 

du sköna söndag

Efter en något svår natt med en sjuk mr t som inte kunde sova känner man sig ganska så mör i dag.Men jag har planerat att den här söndagen skabli en riktigt söndag. Dvs Tvrepriser,Stieg Larsson,blogginlägg och en och annan promenad.

Så hur har det gått än så länge? Well, en promenad med hund och barnvagn har jag hunnit med vilket var riktigt skönt .Sen har jag mest blivit snorad och bajsad (!) på. Tur att mr t är så söt och underbar som han faktiskt är!

Förövrigt har jag  blivit lite kär i en helt fantastiskt blå dunjacka. Den borde mr t ha men misstänker att han är lite för liten faktiskt. Jackan från "Finger in the nose" kan bland annat ses i senaste mama (sid 112) Muy fin!

Ha en skön söndag

söndag 25/11-07

 

♥ Tröja Bakker made with love

♥  Stickad tröja Katvig

♥  Leggings Katvig

♥  Tofflor Cocomma

♥  Halsduk Sonia Rykiel

♥  Mössa Sonia Rykiel

♥  Vantar Lindex

Uppåt väggarna

Om mr t skulle haft ett eget rum... Då skulle han ha en sån en sån ne en sån.. Alltså jag drömmer väldigt ofta om hur det skulle vara att ha tre istället för två rum. Det senaste jag drömmer om är färger, tapeter väggdekorationer osv.. Just nu kan jag inte leva utan dessa fantastiska djurmotiv.
http://www.inke.nl/

Vet att en kompis tipsade om denna fantastiska sida för länge sedan men det har fallit i glömska helt enkelt. Soory!

Och när jag ändå är i Djungelbokens värld kan jag tipsa om grymt fina lampor; ZzzooLight Collection. Senast sett på Illum Köpenhamn.




lördag 24/11-07



♥ Polo Calesta

♥ Byxa med hängslen HM

♥ Kalasbyxor Chevignon

Svea



Denna fina lilla mössa skulle jag tycka att mr t skulle vara fin i. Här i Göteborg kanman lättast hitta den på Sveabutiken i Grandhuset...Kanske ska ta mig en sväng förbi nån dag.

Brukar inte gilla stora loggor,men den e så himla fin. Kanske för att namnet Svea var högst upp bland flicknamnen på vår lista innan mr t kom.

Ha en skön kväll!


Fredagsmys

Ok, när man som jag är tillsammans med en fransman så är det lika bra att radera bort ord som "fredagsmys" "lördagsgodis"mm... För honom innebär dessa ord - Ingenting! För mig innebär det att jag är huvudansvarig för fredagsmyset på det här bygget och för mr t innebär det no lördagsgodis, fast det är han ju ändå för liten för.

Så nu är myset inhandlat. Glömde dock det viktigaste. Mr Ben & Jerry! Ni har väl inte missat senaste smaken? "Chocolate Therapy"
Mums!

Tomtedräkten är nu officiellt inhandlad, så det blir till att glömma allt tjafs om pepparkaksgubbar hit och dit. Fick ett tips av en kompis annars; julegris och julgran kan man ju också va! Om man vill ha småmobbade barn dvs. (Förlåååååt!)

Ha en skön kväll


Polan & Pyretgnäll

Ok den ena tröjan var för röd och den andra för blå enligt kunden på POP i morse. Men alltså hur tänkte folk?!
How about lila?!

Annars inget nytt på POP. Kikade lite på deras ekotema som ser riktigt fint ut, dock inte tillräckligt spännande för mig..Men bra med Eko, det gillar vi!

Nu tror jag att jag har bestämt mig för tomte. Ja mr t alltså han ska få vara en klassisk liten nisse på dagis julkalas. Tyckte jag hörde ett litet tipp tapp i morse när provade kläderna, så jag tog det som ett tydligt sign... eller så har de helt enkelt börjat sjunga julsånger på Dagis.

tipp tapp!

fredag 23/11-07





♥ Bodysuit Katvig

♥ Pullover  Norlie

♥ Tofflor cocomma

♥ Strumpor Katvig

Shit va Eva Röse e snygg!

Min lilla skatt har somnat och jag har fått mitt smarriga kvällste.  Äntligen har jag lite tid över för att göra vad jag vill efter lite jobb framför datorn.
Nya mama ligger och bränner borta i hörnet,den ska jag ta tag i nu.En sak bara,shit va Eva Rösa e snygg på utsidan av Mama! Personlig, snygg,sexig, söt och tja fantastiskt vacker tycker jag. Nu återstår bara att se om innehållet lever upp till detta snygga cover.
Hennes lille kille heter Floyd, det tycker jag var lite gulligt.

Testade av Smokingjackan på mr t när jag kom hem,sitter snyggt!


I-landsproblem big time!

Ok lite vardagsångest.. Nu kan jag itne bestämma mig om mr t ska vara pepparkaksgubbe eller tomte? Vilket problem, halååå!

Han klär ju väldigt bra i brunt, men... de dräkter jag sett har varit lite löjliga.. tomte är ändå tomte. Hmm måste fundera. Är det lagligt att vara så här ytlig?

Han kan ju inte visa sig ute i en sån här hatt, alltsådär går gränsen för hur julig jag kan vara..

 


mr t goes Cavalli


Var tvungen att snabbt sticka in på Hennes innan jobbet och där hängde den, smokingjackan som bara är ett måste inför vinterns alla fester.. Eller?

Inte nog med att den är snygg som sjuttsingen den var billig också! Love it! Men se upp, gå inte upp för mycket i storlek snälla!
Den ska ju sitta som snyggast nu inför jul och Nyår. Själv köpte jag storlek 86 till mr t, även om expediten tyckte 92, no way!

Tyvärr har jag ingen bild, men håll utkik!

Svart snygg fluga till mr t efterfrågas, någon som har tips?

torsdag 22/11-07

 

♥Tröja Norlie
 
♥Byxor Sonia Rykiel

♥Scarf Kaxig Design - EKO!

♥Strumpor Katvig

tipp tapp



Om mr t bara var liiiite mindre så hade detta varit något.
Det är alltså en "allt i ett" tomtedräkt med fötter och allt.
RESPEKT!
Ellos 79:-


Är inte stjärngossar lite menlösa?

I dag är det jobb som gäller. På vägen hit kunde jag inte undgå att märka att julen börjar nu börjar närma på allvar, i alla fall om man ska tro butikerna i stan.
Överallt är det tomtar, adventsstjärnor och ljusslingor. Jag känner att jag inte riktigt är beredd för julens ankomst riktigt ännu.

Däremot måste jag börja fundera seriöst på mr t' s juloutfit. Or should I say lusseoutfit. Det ryktas om ett hederligt luciatåg på dagis och sånt är jag inte sen att hänga på. En bra ursäkt tycker jag för att kunna gå ut och shoppa nåt passande.

Då är frågan. Tomte, pepparkaksgubbe eller varför inte lucia? Stjärngosse och tärna känns lite menlöst, eller?


onsdag 21/11-07



 ♥ Merionokofta Luca & Alessandro
 
 ♥ FrackT-shirt  The Brand

 ♥ Byxor The Brand

 ♥ Randiga strumpor Zara


Skrapa bajs?

Tygblöjornas vara eller icke vara?
Var precis förbi butiken Fram nu på eftermiddagen. Det har blivit både större och luftigare sedan ombyggnationen villket gör det lite lättare att hitta vad man söker bland alla ekoprodukter.
Denna något "fotriktiga" butik är absolut värt ett besök.
Bara en sak. Tygblöjorna! jag är ledsen alla ni "tygblöjeförespråkare"där ute, men jag kan helt enkelt inte förstå charmen med tygblöjor.
Skrapa bajs? NEJ TACK!

TIPS! Deras små bebismössor i silke är ungefär världens bästa bebisplagg!


Koftan med stort K!

high fashion jag sa high fashion det va!

Titta och njut! Denna lilla vackra skapelse från Sonia Rykeil tycker jag att alla små söta bebisar där ute är värda, så det så!

Själv hittade jag den på minishop här i Göteborg, vill ha!

God dag Sverige


I dag är det premiär för min nya blogg och det kan inte annat än att kännas fantastiskt!


Välkomna!


Här kommer ni kunna följa mig när jag guidar mig fram i barnklädernas och barnbutikernas fantastiska värld.


Ni kommer också kunna kolla in seriöst barnmode från mr t, den lilla mannen i mitt liv.


Men det blir mer än bara kläder. Livet som mamma, vardagens mysterier och mycket mer.


RSS 2.0