vårens trender



barnkläder och T-shirts från American Apparel

Här kommer lite mer info om vårens trender inom barnklädesbranchen. Trenderna är till våren uppdelat i Fyra huvudteman;

Eco Warriors:
Barnen ser till familjetraditioner när det kommer till sport och utomhusaktiviteter. Naturen, återanvändning, förändra och rädda planeten.

I detta tema ser vi färger som ljusblå, petrol, jordtoner med inslag av lite klarare grönt och rött. Men relativt dov färgskala. Lite safari som möter surfmode.

Natural Structures:
Sammanfattas av att konsumenterna söker unika produkter. I detta temat ser vi starka influenser av Afrika, Burma och Malaysia. Tryck som är inspirerade av naturen, insekter, blommor mm.

Färskalan fortsätter ganska blek med inslag av lila nyanaser och en och annan orange.

Nu Authentics:
Denna trenden höjer åter upp det unika, det speciella. Man värdesätter småproducerade lyxiga produkter snarare än värstingmärkena. Produkter och saker som samlat damm ett tag i butikerna är nu högst åtråvärda.

Färgerna fortsätter i orangt och lila samt dova bruna nyanser.

Sustainability:
Kanske borde detta tema stå högst upp. Återvinning långsiktighet och eko genomsyrar nu allt mode. Föräldrarna söker nu efter ekovänliga kläder till sina barn redan när de är små och barnen är nte sena med att haka på trenden. Material som bamboo och andra naturmaterial som ull, bomull och silk får ett tydligt uppsving. Barnen är inte bara medvetna om sin omvärld utan högst engagerade för att tilsammans rädda världen.

Färgerna i detta tema är liknande de föregående men aningen starkare. Stark orange, röd och senapsgult möter dovare joriga tonder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0